Kampioenschappen

Binnen onze vereniging kunnen leden mee doen aan verschillende kampioenschappen.
-CAC kampioenschap
-Cavia en Friends kampioenschap
-Clubkampioenschap
-Knuffelkampioen van het jaar

Wat moet u hier voor doen en hoe werkt het punten systeem?
Dat zullen we u hieronder uitleggen.

CAC kampioenschap
De inzender schrijft zijn cavia in voor de rassenkeuring op een Cavia en Friends Event. Iedere cavia die een beoordeling van F 96 of hoger behaalt komt in aanmerking voor een CAC kampioenspunt. De keurmeester besluit of deze cavia een kampioenspunt verdient. Op de keurkaart krijgt de cavia dan een CAC sticker met een handtekening. Om een kampioenscertificaat te kunnen behalen moet de cavia 3 punten bij minstens 2 verschillende keurmeesters halen. Het verzamelen van punten is niet aan tijd gebonden.

Zodra de cavia de 3 punten behaalt heeft stuurt u kopieën van de keurkaarten naar het secretariaat van cavia en friends (secretariaat@caviaenfriends.nl). Na goedkeuring krijgt uw cavia de titel Kampioen. Certificaten worden de eerst show van elk jaar uitgereikt. Tevens komt er een vermelding op onze website in de “Hall of Fame” met evt een foto van uw cavia.

Het Cavia en Friends team houdt voor haar eigen administratie een lijst bij van de toegekende CAC punten.

Een cavia die (ongeacht zijn leeftijd) 6 CAC punten verzamelt, van minimaal 2 verschillende keurmeesters, krijgt de titel Dubbel Kampioen.

Word één van de CAC punten in het buitenland behaald dan krijgt de cavia de titel Internationaal Kampioen. CAC punten kunnen o.a. behaald worden in Duitsland (OMNC) – Tjechie – Polen – Rusland – Hongarije – Spanje – Portugal – Italie – Finland – Zweden – Noorwegen – Denemarken.

CAC punten zijn te verdienen op alle keuringen waar naar een EE standaard word gekeurd en het CAC punten systeem word gehanteerd. Alleen erkende kleuren en rassen volgens de EE standaard komen in aanmerking voor CAC punten.

Cavia en Friends Kampioenschap
Dit kampioenschap kan alleen behaald worden door cavia’s uit de Vrije Klasse met punten van onze vereniging.

Het punten systeem werkt hetzelfde als bij het CAC kampioenschap. Alleen krijgt de cavia een C&F sticker op zijn keurkaart.

Binnen het Cavia en Friends Kampioenschap kan een cavia wel een Dubbel Kampioenschap behalen maar geen Internationaal kampioenschap omdat dit systeem alleen binnen onze vereniging bestaat.

Clubkampioen Cavia en Friends
De inzender kan tijdens onze 3 tentoonstellingen gedurende het jaar op zijn ingezonden dieren CAC en C&F punten behalen. De inzender met de meeste CAC/C&F punten word dan Clubkampioen van het desbetreffende jaar.
Bij een gelijk aantal CAC/C&F punten worden de predicaten bij elkaar opgeteld en diegene met de meeste punten is dan de winnaar.

Knuffel Kampioen van het jaar
Dit kampioenschap kan alleen behaald worden door eigenaren van cavia’s uit de knuffelkeuring.

Op onze Cavia en Friends Events kan u via de knuffelkeuring punten verzamelen met uw cavia’s.
-1e plaats = 3 punten
-2e t/m (evt) 6e plaats = 1 punt
De eigenaar met de meeste punten aan het eind van het jaar word dan de winnaar. Bij gelijke stand worden de predicaten bij elkaar opgeteld om zo de winnaar te bepalen.

Er kan gestreden worden in 2 categorieën, volwassen en jeugd. Mocht je als jeugd halverwege het show jaar naar de volwassen categorie gaan dan neem je de knuffelpunten mee.

Behaalde certificaten worden tijdens de eerste show van elk jaar uitgereikt. Tevens word uw kampioenscavia op onze website vereeuwigt in de “Hall of Fame