CAC en C&F en knuffelpunten

Cavia en Friends CAC, C&F en knuffelpunten.

Leden van Cavia en Friends die inschrijven voor de rassenkeuring bij een van onze events, kunnen CAC punten verdienen. Leden die inschrijven voor de vrije keuring kunnen Cavia en Friends Kampioenspunten verdienen. Leden die inschrijven voor de knuffelkeuring kunnen Knuffel kampioenspunten verdienen. Hoe e.e.a.werkt kan je hieronder lezen.

Cavia en Friends Kampioen Certificaat

Hoe werkt het?

De inzender schrijft zijn dier in voor de rassenkeuring op een van de Cavia & Friends Events. Iedere cavia die een beoordeling van F 96 of hoger behaalt komt in aanmerking voor een kampioenspunt. De keurmeester besluit of deze cavia een kampioenspunt verdient (volgens de regels van het CAC systeem). Als de cavia een kampioenspunt heeft gekregen, krijgt de cavia op zijn keurkaart een CAC sticker met een handtekening van de keurmeester.

Het Cavia en Friends Team houdt voor haar eigen administratie een lijst bij van de toegekende kampioenspunten.

CAC punten zijn te verdienen op alle keuringen waar naar EE standaard word gekeurd en het CAC punten systeem word gehanteerd. (Alleen erkende kleuren en rassen volgens de EE standaard komen in aanmerking voor CAC punten).

Om een kampioenscertificaat te behalen moet een dier in het totaal 3 punten verzamelen bij 2 verschillende keurmeesters. Het verzamelen van deze punten is niet aan tijd gebonden.

Als een cavia 3 punten heeft behaald, van minimaal twee verschillende keurmeesters, stuurt u een kopie van de 3 keurkaarten met de CAC punten naar het secretariaat van Cavia en Friends. Na goedkeuring door het secretariaat krijgt uw dier de titel Kampioen. Op het eerstvolgende grote Cavia en Friends Event wordt het certificaat uitgereikt. Tevens word uw dier op onze website vereeuwigt in de “Hall of Fame”

Een dier wat (ongeacht zijn leeftijd) 6 CAC punten verzamelt, van minimaal twee verschillende keurmeesters, krijgt de titel Dubbel Kampioen

Wordt één van de 3 CAC punten in het buitenland behaald dan krijgt het dier de titel Internationaal Kampioen. CAC punten kunnen o.a. behaald worden in Duitsland (ONMC) – Tsjechië – Polen – Rusland – Hongarije – Spanje – Portugal – Italië – Finland – Sweden – Noorwegen – Denemarken.

Cavia en Friends Kampioen Certificaat voor de Vrije Klasse

Het Cavia en Friends kampioen certificaat voor de Vrije Klasse kan alleen behaald worden door leden van Cavia & Friends.

Hoe werkt het?

De inzender schrijft zijn dier in voor de Vrije Klasse op een van de Cavia & Friends Events. Iedere cavia die een beoordeling van F 96 of hoger behaalt komt in aanmerking voor een kampioenspunt. De keurmeester besluit of deze cavia een kampioenspunt verdient. Als de cavia een kampioenspunt heeft gekregen, krijgt de cavia op zijn keurkaart een C&F sticker met een handtekening van de keurmeester.

Het Cavia en Friends Team houdt voor haar eigen administratie een lijst bij van de toegekende kampioenspunten.

C&F punten zijn te verdienen op alle events die Cavia en Friends organiseert. Om een kampioenscertificaat te behalen moet een dier in het totaal 3 punten verzamelen bij 2 verschillende keurmeesters. Het verzamelen van deze punten is niet aan tijd gebonden.

Als een cavia 3 punten heeft behaald stuurt u een kopie van de 3 keurkaarten met de C&F punten naar het secretariaat van Cavia en Friends. Na goedkeuring door het secretariaat krijgt uw dier de titel Cavia en Friends Kampioen v/d Vrije Klasse. Op het eerstvolgende grote Cavia en Friends Event wordt het certificaat uitgereikt. Tevens word uw dier op onze website vereeuwigt in de “Hall of Fame”

Een dier wat (ongeacht zijn leeftijd) 6 C&F punten verzamelt krijgt de titel Cavia en Friends Dubbel Kampioen v/d Vrije Klasse

Cavia en Friends Knuffel Kampioen van het jaar.

Het Knuffel v/h Jaar Kampioen certificaat kan alleen behaald worden door leden van Cavia & Friends.

Hoe werkt het?

De inzender schrijft zijn dier in voor de knuffelkeuring op één van de Cavia & Friends Events. De beste 4 dieren van de keuring ontvangen C&F Knuffelpunten. 1e plaats=2 knuffelpunten, 2e t/m 4e plaats=1 knuffelpunt. Aan het einde van het jaar wordende behaalde punten bij elkaar opgeteld en daaruit zal blijken wie de Knuffel Kampioen v/h Jaar is geworden. Bij gelijke stand zullen er meerdere Kampioenen aangewezen worden.

De knuffelpunten worden verzamelt per dier en niet per eigenaar.

Er kan gestreden worden in 2 categorieën, Volwassen en Jeugd. Mocht je als jeugd midden in het show jaar naar de volwassen categorie gaan dan neem je de knuffelpunten van je dier mee.

Behaalde certificaten worden één keer per jaar, tijdens een groot Cavia en Friends Event uitgereikt. Tevens word uw dier op onze website vereeuwigt in de “Hall of Fame”